MED-InA

 

El projecte MED-InA proposa desenvolupar i ficar en marxa una metodologia per desenvolupar una política de “residu zero” adaptada a les ciutats mediterrànies que servisca com a exemple i mitjançant la participació ciutadana, amb la finalitat de promoure la reducció, reutilització i reciclatge de residus. Les ciutats mediterrànies afronten importants reptes mediambientals i a un augment de les despeses de recollida i tractament dels residus domèstics, incloent-hi inversions en abocadors o plantes d’incineració.

L’enfocament proposat és una opció alternativa que contempla la implementació de mesures de prevenció, reutilització i reciclatge de residus que pretén reduir la quantitat de residus que s’envien als abocadors i/o plantes d’incineració. Per adaptar aquesta metodologia al context Mediterrani, el projecte MED-InA desenvoluparà una metodologia basada en una àmplia consulta amb els actors locals més rellevants (públics, privats, associacions i ciutadania en general). Aquesta metodologia situarà el ciutadà al centre del procés i avaluarà principalment un enfocament “Low Tech-low cost” amb la promoció de pràctiques tradicionals de gestió de residus.

Aquesta metodologia s’implantarà en diferents territoris, incloent-hi la Ribera de Xúquer, on es dissenyaran plans integrats de gestió de residus municipals (IMWMP), centrant-se en la separació i el tractament de residus orgànics i plàstics. Els 3 IMWMP s’implementaran a través de 3 proves pilot que involucraran a 6.000 llars per tal de provar solucions tècniques que consisteixen en un canvi en el comportament o hàbits dels ciutadans i amb el desenvolupament d’oportunitats de negoci basades en l’economia circular.

Al projecte MED-InA participen les següents entitats:

 

Entitat Pais
E3D-Environnement França
AVITEM França
Ciutat d’Irbid Jordània
Universitat de Ciència i Tecnologia de Jordània Jordània
Ciutat de la Marsa Tunísia
Consorci de la Ribera Espanya
Universitat Americana de Beirut Líban

Persona de contacte:
Plàcid Madramany
pmadramany@consorcidelaribera.com
Web del programa ENI CBC Med: www.enicbcmed.eu

 

Skip to content